Layering with the new e-max Selection, Power Dentine/incisal & staining with the new IPS Ivocolor
 

DOEL VAN DE CURSUS / CURSUSINHOUD

De uitdaging  voor elke tandtechnicus is het perfect nabootsen van een natuurlijke esthetiek ongeacht de indicatie.

Deze cursus focust op het succesvol combineren van facings en kronen, alsook op de verschillende technieken om het volledige e-max systeem esthetisch, efficiënt en rendabel te gebruiken.  We leren hoe men ondanks onderling afwijkende en sterk verkleurde stompen, toch een uniform eindresultaat kan bereiken.  Voor de frames maken we gebruik van lithium-disilicaat en zirconium.               Zowel e-max Ceram Power Dentine /Incisal als e-max Ceram Selection worden gebruikt.

In deze tweedaagse cursus realiseren we 3 frontrestauraties naar voorbeeld van een referentiefoto, en 1 premolaar.  We maken gebruik van 3 verschillende technieken en verschillende soorten materialen:

  • Eén kroon (tand 21),  een frame uit zirconium (Zircad LT 2), volgens de “layering technique “.  Volledig veneerd met e-max ceram.

  • Eén facing (tand 22), volledig anatomisch geperst (e-max press MT A1) en volgens de“cut-back technique”          

  •   deels verblend met e-max ceram.

  • Eén kroon (tand 23), volledig anatomisch geperst (e-max press Multi A2) en ingekleurd volgens de “staining technique”.

  • Eén premolaar (tand 24), volledig anatomisch geperst (Zircad Multi A2) en ingekleurd volgens de “staining technique”.

Andere activiteiten zijn het verzorgen van lezingen, trainingen en consultancy opdrachten.  Deze activiteiten zorgen ervoor dat we steeds op de eerste rij staan met betrekking tot de nieuwste trends en technologische ontwikkelingen in de sector. 
 

TOPICS

 

  • Het efficiënt gebruik en design van de nieuwste keramische cad-cam  materialen (Ivoclar digital) als onderstructuur  uit zowel lithiumdisilicaat als uit verschillende zirkonium materialen.

 

  • Een opbakschema uitwerken met Power Dentin/Incisal en het uitvoeren van een “high-end” layering techniek met e-max Selection. (tand 11)

 

  • Het bereiken van een natuurlijke morfologie en oppervlaktestructuur.

 

  • Het aanleren van een zeer efficiënte en esthetische staining techniek, naargelang de gebruikte structuur  (Zirconium of lithium-disilicaat), het beoogde resultaat en indicatie.

PROGRAMMA

 

De cursus bestaat uit een theoretische uiteenzetting en een praktisch gedeelte

1-daagse cursus: start 8.30 uur – open einde

Alle modellen en materialen (frames/ keramiek) worden door Dentaal Labo Ghysens aangeleverd